Zoals gebruikelijk is de week voor 1 april bijltjesdag in Sittard. Ook dit jaar is dat weer het geval. Fortuna moet namelijk voor 1 april duidelijk maken met welke spelers met een aflopend contract, de club komend seizoen verder wil. Doet de club dat niet, dan worden de aflopende contracten stilzwijgend verlengd.
Het vervelende voor Fortuna is dat de club nog geen hoofdsponsor heeft voor volgend seizoen en dus ook niet weet hoe groot de financiële armslag volgend seizoen zal zijn. Toch moet Fortuna nu al een sluitende begroting indienen en dus rest de club niets anders dan de aflopende contracten niet te verlengen.
Concreet betekent dat, dat Fortuna Dario Cagnazzo, Cliff Hamers, Tycho Steegs en Georges Tychon geen nieuw contract aanbiedt. In een eerder stadium kreeg ook Rein Baart al te horen dat zijn contract niet verlengd wordt. Fortuna heeft één uitzondering gemaakt: Paul Janssen. Zijn semi-prof contract wordt wel verlengd en zijn salarispost zit ook al in de begroting verwerkt.
Verder is Fortuna nog in gesprek met Geert Brusselers. Geert staat niet bij Fortuna onder contract (maar bij GBA dat zijn contract niet wil verlengen) en wil graag blijven. Als het mogelijk is, wil hij het voetbal combineren met een commerciële functie. Maar daar zijn club en speler nog niet over uit.
Cagnazzo, Hamers, Steegs en Tychon kunnen dus opzoek naar een nieuwe club. Toch is het niet uitgesloten dat ze als nog blijven. Als Fortuna nieuwe sponsoren weet aan te trekken, zal de club vast met enkele van deze spelers gaan praten over een nieuw contract.

Bron: Limburgs Dagblad