Zoals gebruikelijk in Sittard-Geleen is het eind maart erg druk wat betreft contractbesprekingen. Voor 1 april moet iedereen met een aflopend contract weten waar hij aan toe is. Doet de club dat niet, dan wordt het aflopende contract stilzwijgend verlengd.
Zover heeft Fortuna het niet laten komen. Er zijn 14 spelers met een aflopend contract, die onderverdeeld kunnen worden in vijf categorieen.

Aflopend contract met gelichte optie

In deze categorie zitten twee spelers: Arjan Christianen en Raschid el Hammouchi. Fortuna Sittard had een optie in het contract van deze twee spelers om hun aflopende contract te verlengen en Fortuna heeft die optie gelicht. Beide spelers staan dus ook komend seizoen bij Fortuna onder contract.

Aflopend contract: in onderhandeling

In deze categorie zitten Mels van Driel, Zarko Grabovac, Cedric Olondo en Willem Jan Thijssen. Fortuna wil met alle vier verder en onderhandelt over nieuwe contracten, maar het staat deze spelers uiteraard ook vrij om met andere clubs te praten.

Aflopend contract: uitzicht op verlenging

In deze categorie zitten Koen Garritsen, Serdal Güvenc en Kris Bright. De eerste twee zijn fit en moeten in het restant van de competitie aantonen dat ze een nieuw contract waard zijn. De derde is geblesseerd en terug in Nieuw Zeeland. Als hij fit is in juni, dan kan hij terugkomen en op de training een contract verdienen voor het komende seizoen.

Aflopend contract: uitzicht op plek in technische staf

In deze categorie zitten Fuat Usta en Ronald Dassen. Fortuna denkt niet dat deze twee spelers nog van waarde kunnen zijn op het veld komend seizoen, maar ziet wel mogelijkheden om de spelers te behouden voor de club door ze in te zetten in de jeugdopleiding.

Aflopend contract: geen uitzicht op verlenging

In deze categorie zitten Joos van Barneveld, Brahim Bouhadan en Daniel Voigt. Met deze drie spelers wil Fortuna dus niet verder. Het is uiteraard vreemd om in deze categorie de naam van Joos van Barneveld te moeten terugvinden, maar om allerlei redenen is het niet anders.

Ten slotte zijn er natuurlijk ook niet-spelers met een aflopend contract binnen de club. De twee meest in het oogspringende zijn: trainer Frans Korver en algemeen directeur Hans Erkens. Hebben ook zij een ontslagbrief ontvangen? Of gaat de club stilzwijgend met hen verder in het seizoen 07/08? Fortuna heeft er niets over bekend gemaakt.

Bron: Fortuna Sittard