Fortuna heeft voorlopig de (sluitende!) begroting voor komend seizoen vastgesteld op 3,3 miljoen euro. Dat is ten opzichte van vorig seizoen een stijging van een half miljoen euro, oftewel 18%. Een opmerkelijke stijging gezien de malaise in het betaalde voetbal en als je bedenkt dat Fortuna niet eens een hoofdsponsor schijnt te hebben.
Algemeen Directeur Palmans zegt dat de stijging te danken is aan de groei van het aantal sponsoren van 90 vorig seizoen naar 160 nu. De begroting die Fortuna nu bij de KNVB gaat indienen is dan ook een voorlopige begroting. Mochten de sponsorinkomsten nog stijgen, dan wordt de begroting in positieve zin bijgesteld en is er wellicht ook ruimte om sommige spelers die nu geen contract aangeboden krijgen alsnog een contract aan te bieden.
Blijft de vraag over hoe het toch kan dat de begroting met een half miljoen wordt verhoogd, terwijl de spelersselectie moet inkrimpen omdat er geen geld is? Was de begroting dan vorig seizoen soms toch niet sluitend of zijn er hier en daar nieuwe kostenposten opgedoken?

Bron: Dagblad De Limburger