Afgelopen donderdag heeft Fortuna met 5-1 van BSV Limburgia gewonnen. In een felle wedstrijd kwam Limburgia al na zes minuten op een 1-0 voorsprong. Fortuna speelde slap en wist niet echt kansen te creëren. Een experiment om Prince Rajcomar in de spits te zetten als aanspeelpunt, lukte dan ook niet echt. Na twintig minuten speeltijd kwam Fortuna dan toch op gelijke hoogte. Jochem van der Hoeven schampte een voorzet van Samir el Gaaouiri net voldoende zodat deze in het zijnet verdween. Vlak voor rust werd het duel nog een tandje feller. Een speler van Limburgia zette vol zijn knie in de rug van Paul Janssen, die zich afreageerde door na te trappen. Opeens stond bijna iedereen (inclusief staf en publiek) op het veld. De wedstrijd werd gestaakt en er werd besloten om maar gelijk de rust in te laten gaan.

Na de thee keerde Paul Janssen niet meer terug, maar werd er wel met elf tgen elf doorgespeeld. Gino Taihuttu en Tycho Steegs kwamen namelijk in de ploeg (ook Tom Daemen werd gewisseld). Al snel bleek dat Fortuna nu wel de juiste instelling had gevonden. Als een bal in de bosjes ligt en twee spelers rennen tegelijkertijd op de bal af om deze eruit te pakken, weet je dat het goed zit. Joos van Barneveld zorgt al snel voor de 1-2 na een mooie actie van Samir. Hierna was het tijd voor Gino Taihuttu. Eerst was het nog zijn kopbal uit een corner (die op de doellijn in eigen doel werd gekopt) en later scoorde hij nog twee doelpunten.

Een 1-5 uitslag lijkt dus netjes, maar als je de gehele wedstrijd bekijkt, kan de technische staf gewoon niet tevreden zijn. De tweede helft vergoedde veel, maar kon de gedachte van de eerste helft niet geheel wegspelen.