De A-jeugd heeft een zeer opmerkelijke prestatie geleverd. De jongens van Thijs Moonen hebben gisteravond de derde periode in de wacht gesleept. De 1-0 overwinning op NAC was voldoende om verzekerd te zijn van de derde plek in de derde periode achter RKC Waalwijk en Excelsior Rotterdam. Omdat die twee ploegen al een periode hebben gewonnen, wint Fortuna de derde periode titel en mag de A-jeugd nacompetitie spelen met als inzet een plek in de landelijke eredivisie.
En dat is een opmerkelijke prestatie van de A-jeugd, want halverwege de competitie keek Fortuna het degradatiespook nog recht in de ogen. De clubleiding besloot toen in te grijpen. De beste spelers van de B-jeugd werden overgeheveld naar de A-jeugd, met als doel: handhaving van de A-jeugd op landelijk niveau. Die doelstelling is ruimschoots gehaald, want door de recente resultaten bivakkeert de A-jeugd keurig in de middenmoot van de ranglijst.
Degradatie van de B-jeugd uit de landelijke eredivisie naar de landelijke eerste divisie leek onafwendbaar. De B-jeugd stond er al slecht voor en door de betere spelers over te hevelen naar de A-jeugd leek de B-jeugd gedoemd te degraderen. Maar ook de B-jeugd heeft boven verwachting goed gepresteerd. Ze staan momenteel op een veilige plek, maar het lijntje is flinterdun. De B-jeugd staat puntgelijk met Vitesse dat op een degradatieplek staat. Fortuna’s doelsaldo is één doelpunt beter. Op 8 mei wordt de laatste competitieronde gespeeld. Als de B-jeugd het redt, is ook dat een prestatie van formaat.

Bron: Fortuna Sittard / KNVB