De A-jeugd van Fortuna Sittard is vanmiddag gedegradeerd uit de eredivisie voor A-jeugdteams. Fortuna won het slotduel thuis tegen NEC ruim met 4-1, door in ieder geval treffers van Dabo, Op den kamp, Rajcomar. De doelpuntenmaker van de vierde treffer is ons in de gauwigheid ontgaan (Angelo??).
Maar die overwinning mocht niet baten omdat FC Twente het uitduel bij ADO Den Haag won. Lange tijd zag het er naar uit dat Fortuna zich toch ging redden, omdat ADO Twente op een gelijkspel leek te houden. Maar vijf minuten voor tijd kreeg Twente een penalty die benut werd, waardoor Twente toch nog op de valreep met 2-1 won in Den Haag. En daarmee was Fortuna’s lot bezegeld.

De A-jeugd degradeert samen met De Graafschap naar de eerste divisie. En daarmee lijkt Fortuna’s A-jeugd de tol te moeten betalen van de financiële problemen die Fortuna vorig jaar troffen. Potentiële A-jeugd spelers als Daemen, El Gaaouiri en Rajcomar stroomden noodgedwongen door naar het eerste elftal en stonden dus vaak niet ter beschikking van trainer Thijs Moonen.
En verder waren spelers als Simone, Muto en Rutar als bankspelers vaak op pad met het eerste elftal op vrijdag terwijl ze op zaterdag voor de A-jeugd moesten spelen.
Niet ideaal dus en gezien de geringe achterstand die Fortuna op de ranglijst heeft op een veilige plek zeer waarschijnlijk doorslaggevend.
De A-jeugd maakt zich nu op voor de bekerfinale die op 31 mei wordt gespeeld in Apeldoorn tegen Willem II. Degraderen en de beker winnen: een vreemde combinatie, maar het kan nog steeds.