Oğuzhan Özyakup maakte aan de start van het seizoen 2022/23 de overstap van Beşiktaş JK naar Fortuna Sittard. Voor Beşiktaş speelde hij gedurende tien seizoenen 226 duels in de Süper lig. In die periode speelde de Nederlander met een Turks paspoort ook 43 interlands voor Turkije.

In Sittard tekende de middenvelder een tweejarig contract. Hij speelde gedurende die twee seizoenen 44 eredivisieduels voor Fortuna (vier doelpunten). Dat betekent dat hij slechts drie van de mogelijke vijf eredivisieduels van Fortuna Sittard speelde.


Özyakup scoorde tijdens zijn debuut in Nijmegen

Oorzaak: Özyakup was de afgelopen seizoenen veelvuldig geblesseerd. Op de (spaarzame) momenten dat de middenvelder volledig fit was, had hij duidelijk meerwaarde voor Fortuna Sittard. Helaas waren die momenten dus spaarzaam.

Zo ook aan het einde van het afgelopen seizoen, waarin hij de laatste zes duels miste vanwege blessureleed.

Het blessureleed zal vast een rol hebben gespeeld bij de beslissing van Özyakup om de pijp aan Maarten te geven. Özyakup maakte vandaag namelijk bekend dat hij zijn carrière beëindigt. Daar zag het voor zijn laatste blessure in Sittardse dienst niet naaruit, want toen hintte hij naar contractverlenging.

Özyakup kan terugkijken op een mooie carrière. We wensen hem veel succes in de toekomst.

Bron: X – Oğuzhan Özyakup