Dat Fortuna ook het afgelopen seizoen een financieel zeer zwaar jaar achter de rug heeft, was al bekend. Fortuna kreeg dan wel een licentie van de KNVB voor het seizoen 02/03, maar de begroting was zeker niet sluitend. Naar nu blijkt zijn de maanden mei en juni weer crisis maanden geweest in Sittard, waarin de club niet of nauwelijks aan de financiële verplichtingen heeft kunnen voldoen.
Om het tekort van ongeveer 380.000 euro aan te zuiveren heeft Fortuna een beroep gedaan op de winst uit de staatsloterijactie. ‘Fortuna help!’ is vervolgens schoorvoetend akkoord gegaan met het aanwenden van het gewonnen geld voor het aanvullen van de kastekorten van Fortuna, omdat het overleven van de club boven alles gaat.
Eigenlijk was het geld bestemd voor investering in de jeugdopleiding, maar daar zal nu vrijwel niets van terechtkomen. Van het gewonnen geld is nu nog 120.000euro over, maar dat geld staat ook al op een rekening van Fortuna. Fortuna belooft dat geld te reserveren voor de jeugdopleiding, maar wat is die belofte waard als op het eind van het seizen weer een tekort ontstaat?