Zoals gebruikelijk in Sittard is 31 maart weer uitgelopen op bijltjesdag. De Nederlandse wetgeving schrijft namelijk voor dat een werkgever een werknemer met een aflopend contract, drie maanden voordat het daadwerkelijk afloopt, op de hoogte moet stellen of dat contract verlengd wordt of niet. Doet de werkgever dat niet, dan wordt het contract stilzwijgend verlengd.
Contracten in de voetbalwereld lopen doorgaans van 1 juli tot 30 juni, dus is 31 maart een cruciale datum. Fortuna Sittard heeft momenteel geen idee van de hoogte van het salarisbudget voor volgend seizoen, dus kan op dit moment ook niemand met een aflopend contract de zekerheid bieden dat er komend seizoen plek is voor hem.
Kortom, de spelers met een aflopend contract (Sten Dreezen, Tom Daemen, Joep op den Kamp, Tomas Daumantas, László Mészáros en Aziz Moutawakil) vonden vanochtend een ontslagbrief in hun brievenbus.
Wellicht gaat Fortuna in een later stadium toch nog met enkele van deze spelers in onderhandeling over contractverlenging.

Bron: Fortuna Sittard