Gisteren diende dus de rechtszaak tussen Pierre Horn en Fortuna Sittard, beiden voor de helft eigenaar van Brasserie Fortunato. Inzet was niet zozeer de vraag of Fortunato verdwijnen moest maar hoe Fortuna – dat de vrijkomende ruimtes aan Gilde Opleidingen wil verhuren – mede eigenaar Pierre Horn moest uitkopen.
Fortuna heeft Horn voorgesteld 450.000euro te betalen in tien jaarlijkse termijnen. Horn vindt dat te lang duren en wil de 450.000euro in één keer ontvangen, maar Fortuna heeft al aangegeven dat de armlastige club dat bedrag niet in één keer kan betalen.
Het is nu aan de rechter om te beoordelen hoe Fortuna Horn moet betalen. Fortuna heeft wel duidelijk gemaakt aan de rechter dat het van cruciaal belang is dat de club die ruimtes aan Gilde Opleidingen kan verhuren. Die huurinkomsten zijn namelijk al in de begroting van de club opgenomen. Realiseert Fortuna die inkomsten niet, dan ontstaat er opnieuw een gat in de begroting en loopt de licentie aanvraag voor komend seizoen gevaar. Horn denkt dat dat zo’n vaart niet zal lopen, Fortuna wel. De waarheid? Ach, die zal wel weer ergens in het midden liggen.
Het woord is nu aan de rechter, die op 24 december uitspraak doet.

Bron: Limburgs Dagblad / Dagblad De Limburger