Er was nog enige onduidelijkheid over de vraag of de wedstrijd van vanavond door kan gaan gelet op de conditie van de grasmat.
De grasmat is namelijk bevroren en Fortuna kan het gras niet meer ontdooien, ondanks dat we beschikken over een verwarming. Die verwarming moet namelijk een paar dagen aan staan vooraleer het gras ontdooit. En daar is het nu te laat voor.
Waarom heeft Fortuna de verwarming dan niet al op dinsdag aangezet? Goeie vraag, de reden heeft niets met stookkosten te maken, maar alles met de weersvoorspelling. Het KNMI voorspelde namelijk kwakkelweer: ’s nachts vorst, overdag dooi. En dus ontdooit de grasmat overdag. En als je de verwarming aanzet onder een ontdooide grasmat, dan vermoord je je grasmat.
Maar ja, het KNMI zat er weer eens naast, want woensdag bleek dat de temperatuur ook overdag zo laag was, dat de grasmat niet meer ontdooide en dus had de verwarming gebruikt kunnen worden, maar daar was het dus te laat voor.
Maar niet getreurd, de grasmat is wel bespeelbaar. Ze is namelijk vlak voor het ging vriezen gerold en dus egaal. “Geen scheids die daar een wedstrijd voor afgelast” aldus technisch manager en grasexpert Fred van Barneveld. De wedstrijd gaat dus door, tenzij scheids Van der Hilst een vreemde beslissing gaat nemen.

Bron: Fortuna Sittard