Rotterdamse bronnen melden dat Fortuna Sittard een oogje heeft laten vallen op Feyenoordspeler Ezequiel Bullaude.

Feyenoord nam de nu 23-jarige (aanvallende) middenvelder in de zomer van 2022 over van CD Godoy Cruz dat uitkomt op het hoogste Argentijnse niveau en waar hij op zeventienjarige leeftijd debuteerde en in totaal 47 duels speelde (zeven doelpunten en vijf assists).

De Argentijn met een Italiaans paspoort tekende voor vijf seizoenen in Rotterdam.

In zijn eerste seizoen bij Feyenoord kwam hij tot negen duels in de eredivisie (plus vier in de Europa league), allemaal invalbeurten.

Niet verrassend dus dat Feyenoord de middenvelder het afgelopen seizoen verhuurde. Wellicht wel dat de Argentijnse grootmacht Boca Juniors interesse toonde en  Bullaude op huurbasis overnam.

Bij Boca Juniors speelde hij zestien competitieduels op het hoogste niveau. Deze zomer is Bullaude dus teruggekeerd in Nederland.

Het lijkt erop dat Brian Priske, de nieuwe trainer van Feyenoord, dit seizoen weinig perspectieven ziet voor de Argentijn en dus mag hij worden uitgeleend.

Fortuna, dat zoekt naar een aanvallende middenvelder, zou een aanbieding hebben neergelegd bij Feyenoord om Bullaude op huurbasis over te nemen voor het restant van het seizoen.

Zoals bekend, Fortuna wil (op zijn minst) nog een middenvelder en een aanvaller toevoegen aan de selectie voor het einde van de transferperiode.

Bron: 1908.nl