Nu de competitie voor Fortuna Sittard één weekend stilligt vanwege het uitgestelde uitduel tegen Ajax, verschuift de focus richting transfermarkt. Fortuna heeft een lijst van potentiële versterkingen opgesteld, waarop onder andere Philip Brittijn staat.

De 20-jarige middenvelder die onder contract staat bij De Graafschap heeft zich tijdens het onderlinge duel ongetwijfeld in de kijker gespeeld en wordt door Fortuna gezien als mogelijke versterking. Brittijn maakt al drie seizoenen uit van de selectie van ‘De Superboeren’ waarvan hij de laatste twee seizoenen onbetwist basisspeler is.


Philip Brittijn snijdt Darijo Grujčić de pas af

Voorafgaande aan het seizoen 23/24 verlengde Brittijn zijn contract in Doetinchem, waardoor hij zich tot de zomer van 2025 ‘Superboer’ mag noemen. Ondanks dat hij in zijn laatste contractjaar zit, vraagt De Graafschap naar verluidt zo’n € 650.000 voor de middenvelder. En daarvan is Fortuna flink geschrokken, net als Brittijn zelf.

Mocht De Graafschap haar poot stijf houden, dan lijkt Brittijn weinig van zinnens zijn contract nogmaals te verlengen. Maar dat het spel rondom de middenvelder op de wagen is, zoveel is duidelijk.

Bron: De Graafschap / De Gelderlander / Thomas Dal X