Dit weekend is de jaarlijkse open monumentendag in Nederland. Een van de Sittardse monumenten die dan open huis houdt, is het ‘Pomphuuske’. Het ‘Pomphuuske’ is het monumentale gebouwtje dat in de bedrijvenstad Fortuna ligt, in de buurt van de spoorbrug.
Nu heeft zo’n open monumenten dag niet meteen wat te maken met Fortuna, ware het niet dat morgen vanaf 11.00 uur het ‘Pomphuuske’ in het teken staat van Fortuna, om precies te zijn Fortuna ’54. Het bedrijf RMO International, dat gevestigd is in het Pomphuuske, heeft zich ten doel gesteld het positieve gevoel dat er dertig jaar geleden in de regio rond Fortuna ’54 hing, weer terug te halen en als het mogelijk is over te brengen op Fortuna Sittard.
RMO heeft een beperkte oplage van de oude Fortuna ’54 shirts laten maken en verkoopt die vanaf morgen in het Pomphuuske. De eerste shirts worden morgenochtend uitgereikt door Jos Vaessen (voorzitter van Racing Genk) aan twee oud spelers van Fortuna ’54: Sipke Jacobs en Piet Vogels.
Tijdens de uitreiking van de shirts zal het oude clublied van Fortuna ’54 nog eens gezongen worden (‘Dat kan alleen Fortuna’). De Bokkereijers komen het speciaal zingen. Kortom, wie nog eens wil snuiven aan het Fortuna ’54 gevoel, die gaat dit weekend naar het ‘Pomphuuske’.