Een week voordat de gemeenteraad zich opnieuw buigt over de bestemming van de ‘Bedrijvenstad Fortuna’ lanceert oppositiepartij PvdA een alternatief plan voor de ontwikkeling van de bedrijvenstad.
De PvdA stelt voor af te zien van detailhandel rond het stadion (waar waarschijnlijk geen meerderheid in de raad voor is te vinden) en zich te concentreren op bedrijven uit de ‘leisure’ (sport gerelateerde bedrijven) en ‘pleasure’ hoek (amusementsgerelateerde bedrijven). De PvdA denkt aan het bundelen van sportaccommodaties in de bedrijvenstad (ijshockey en handbal accommodaties) en aan casino’s, hotels etc.
De PvdA denkt dat dit plan om twee redenen te prefereren valt boven het thans voorliggende plan van het College van B&W dat de bedrijvenstad voornamelijk wil openstellen voor detailhandel. Ten eerste zullen ‘leisure and pleasure’ bedrijven minder weerstand oproepen bij de detailhandel in de stadskernen van Sittard en Geleen en ten tweede verwacht de PvdA dat ‘leisure and pleasure’ bedrijven kapitaalkrachtiger zijn zodoende meer geld in het laatje zullen brengen voor het noodlijdende Fortuna Sittard. Kortom, een win-win situatie.
Maar ja, het is onduidelijk in hoeverre dit plan van de PvdA goed doortimmerd is of dat het het stadium van een hersenspinsel nog niet ontgroeid is. De komende week zullen we er wel meer over horen.

Bron: Limburgs Dagblad / Dagblad De Limburger